Fotowedstrijd “Uw koninkrijk kome”

Van 12 september 2021 tm 12 oktober 2021 konden gemeenteleden meedoen met de fotowedstrijd van de Open kring met het thema “Uw koninkrijk kome”. De opdracht was:
Maak een foto die voor jou aansluit bij het thema en geef een korte toelichting. Waar denk je aan? Dit mag concreet of abstract zijn.

De jury heeft op 15 oktober een boeiende avond gehad met het beoordelen van de ingezonden foto’s. De foto’s en de bijbehorende teksten waren heel verschillend. In opzet, aanpak, kleuren enz. De jury spreekt de waardering over de deelnemers uit: ze laten iets van zichzelf zien, hun eigen verhaal met deze foto’s. Deze zullen zeker weer inspiratie zijn voor een goed gesprek. Het zoeken naar de verbinding met het thema “uw koninkrijk kome” hebben zij op eigen wijze verbeeld.

Op zondag 24 oktober 2021 werd in de kerkdienst de uitslag bekend gemaakt. De jury bestond uit Bob Wieringa, Pieta van Twist en ondergetekende. Uit de 8 foto’s – zie website van de Open Kring – zijn 3 foto’s gekozen, waaruit de winnaar moest voortkomen. De foto van Niels Buitenhuis werd tot winnaar uitgeroepen. Uit het juryrapport: “De foto, waarin het licht en zijn aantrekkingskracht, pakkend naar voren komt! Geweldig hoe de kijker vanonder de wolken door het licht wordt geïmponeerd. Het schept verwachting, wat gaat er gebeuren, maar komt daardoor ook dichtbij in het nu”.

Hans van Eerbeek.

De ingezonden foto’s zijn hieronder op deze pagina in een galerij gezet.

Popke Alkema: “Laat Uw koninkrijk komen. Om het woord koninkrijk extra aandacht te geven heb ik een waterdruppel op de tekst gelegd. Het raam die aan de bovenzijde van de druppel gespiegeld is, geeft ook licht op het papier.”
Miranda Landsman: “Tegen de stroom in op zoek naar nieuwe mogelijkheden”
Lucinda Blauw: “Links, rechts, achter en onder: bewegende schilderijen van Paul Cézanne – onder begeleiding van prachtige muziek. Een sfeer oproepend die voor mij bij de ’toekomst’ kan passen: nietig, groots, kleurrijk, duister, hoopvol, adembenemend”
Nanda Vaartjes:
“Iets als mosterdzaad
Dat iets kleins heel groot kan worden
De kracht van de natuur
De kracht van God
De kracht van alle mensen samen
Die gebundelde kracht geeft toekomst”
Esther Klein Bramel: “Verwondering, bewondering, nieuwsgierigheid en vervoering bij het zien van deze majestueuze kleurenpracht. Deze openstaande bloem (Hibiscus) symboliseert al het prachtige verborgene wat ons te wachten staat.”
Foto gemaakt door Hanna (9 jaar)
Marieke Buitenhuis: “Een mooie nieuwe dag in Gods koninkrijk.”
Niels Buitenhuis: “Wat ik zo mooi vind aan deze foto, is dat het licht van de zon zelfs de onderkant van de wolken verlicht. Voor mij symboliseert dit de toekomst als Jezus terug komt. Wij staan in het donker en zien het volmaakte Licht komen.”
Marieke Buitenhuis: “Deze foto heb ik genomen vanwege de zon. We weten dat achter de wolken of de mist, de zon altijd schijnt. Zo is het ook met Gods liefde, Zijn Liefde is er altijd, ook al is het voor ons mensen niet altijd zichtbaar, we weten dat Hij er altijd is.”
Erika Slikker: “De zon zelf staat niet op de foto, wel zie je de weerspiegeling op de grond. Je kunt de kracht voelen, zelfs door de foto heen. Ook God zie je niet, maar ook Zijn kracht kun je voelen. En als het Koninkrijk dan komt, geeft dit nog meer warmte en kracht.”