Nieuws

Foto’s Vrijwilligersavond

Op donderdagavond 25 april a.s. was de gezellige vrijwilligersavond van de Open Kring.
We begonnen de avond met een kopje koffie of thee, waarna in groepjes onze kennis over uiteenlopende onderwerpen getest werd. In dit artikel een foto-impressie

Maria viering op 8 mei, bij de Maria Kapel in ‘s-Heerenbroek

Om 19 uur bent U welkom bij de viering bij de kapel, bij Diny en Henk van Dam, Veecaterweg 2.
Muziek en woorden, de voorgangers zijn ds. Nelleke Beimers en pastor Hans Schoorlemmer.
Enkele leden van het Open Kring koor ondersteunen de samenzang.
Koffie en thee na afloop van deze (korte) Open Lucht dienst.
Van Harte Welkom!

Werkbezoek landelijke kerk aan de Classis Overijssel-Flevoland

Donderdag 11 april was het werkbezoek van de landelijke kerk aan de classis Overijssel-Flevoland, o.a. aan de Open Kring. Een verslag van Klaas van der Kamp kunt u lezen via dit nieuwsbericht.

Samen wandelen tussen Pasen en Pinksteren

We zitten op de helft van de wandelingen tussen Pasen en Pinksteren. Een gure eerste helft…wat was het soms koud of nat of allebei. Maar voor de tweede helft vertrouwen we op zacht voorjaarsweer en een zonnetje! Donderdag 2 mei starten we om 19.30 uur weer vanaf Lisdodde 78.
Jullie zijn welkom om mee te lopen!

Diensten in de Stille of Goede week

Gaat je met ons mee op weg naar Pasen?
In de Stille week naar Pasen beginnen we met drie gezamenlijke vespers in de kerken van Zwolle-West op maandag-, dinsdag- en woensdagavond.
Zoals elk jaar zijn er daarna diensten in de Open Kring op Witte donderdag, Goede vrijdag en Stille zaterdag, op weg naar Paasmorgen.

Open Kring actief

Aan het einde van de kerkdienst op 17 maart werden de spandoeken getoond. Hierna konden we meedoen met een schoonmaakactie bij de Open Kring en ook een tv-fragment kijken. Uiteraard niet zonder eerst koffie/thee gedronken te hebben.

Vrijdag 22 maart Palmpaasstok maken

Op zondag 24 maart is het Palmpasen. Tijdens de Palmpasen dienst van deze zondag kunnen de kinderen met hun versierde Palmpaasstokken een optocht door de kerk lopen.
We vinden het heel leuk als er veel kinderen komen die een versierde Palmpasenstok hebben. Daarom gaan we op vrijdag 22 maart (15.45 tot 17.00 uur) in de hal van de kerk weer palmpaasstokken versieren.

19 maart 19.30 uur Filmavond

De laatste filmavond van dit seizoen is niet op de gebruikelijke donderdag, maar op dinsdagavond. Vanaf 19.15 uur is er inloop met een kop koffie of thee en om 19.30 uur start de film. Na afloop kunnen we nog napraten onder het genot van het hapje en een drankje.
Locatie: De Open Kring, wees welkom!

”Bewogen om de schepping?”

Met deze titel is er een kerkdienst op 17 maart in de Open Kring. We beginnen om 09:30 uur. We zoeken naar balans in de lastige vragen over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. We doen dit door te zingen, luisteren, spreken. Ds. Jan Woltinge is de voorganger, de werkgroep Groene Kerk heeft dit samen met hem voorbereid. Er is zeker aandacht voor de kinderen!

10 maart Toekomst wijkgemeenten Zwolle-West

Op zondagmorgen 10 maart, na de kerkdienst, zal een toelichting worden gegeven op de de voorstellen van de Stuurgroep Zwolle West over de toekomst van de Open Kring en de Stinskerk. Deze voorstellen zijn door zowel de kerkenraad van de Stinskerk, als de Open Kring positief ontvangen.
U krijgt tijdens de bijeenkomst ook de gelegenheid om te reageren.

7 maart Ik was geen verrader!

Op donderdag 7 maart speelt ds. Bert Aalbers de monoloog ‘Ik was geen verrader!’ Deze monoloog is ontstaan vanuit het boek ‘De ware Judas (2006)’ en brengt het verhaal van Judas Iskariot voor het voetlicht.

Veertigdagentijdkalender 2024

Wil je bewust toeleven naar Pasen? Ook dit jaar biedt Petrus voor de Veertigdagentijd een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om in aanloop naar Pasen elke dag even stil te staan.