Nieuws

Ds. Cor Baljeu heeft beroep aangenomen

Ds Cor Baljeu heeft het beroep van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord aanvaard. Voor hem de mogelijkheid om in een voor hem vertrouwde omgeving nog 2 jaar werkzaam te zijn.
Wij vinden het jammer dat hij vertrekt, dit zal zeker een extra beroep doen op onze veerkracht.
Vanuit de kerkenraad houden we u op de hoogte van volgende stappen.
Voorzitter@openkring.nl

7 juli Bijzondere kerkdienst

Wat een bijzondere dienst is er op zondag 7 juli in de Open Kring! Dit wordt een dienst vol vreugde, muziek en betekenisvolle momenten. De christelijke band Joy uit Den Ham zal de muzikale begeleiding verzorgen, en dat belooft een feestelijke samenzang te worden.

Beroep ds. Cor Baljeu

Ds Cor Baljeu heeft een beroep ontvangen van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord. Wij feliciteren hem met dit beroep, een teken van vertrouwen en verwachting. Maar het is voor ons – de Open Kring – dubbel, dit maakt ons nu onzeker, er gaan allerlei gedachten door ons heen.

Voor nu wachten we op de beslissing van Cor. Hij heeft daarvoor 3 weken de tijd vanaf het moment van het beroep. Wij wensen hem sterkte, en bidden om de ruimte van Gods Geest.

We houden u als gemeente op de hoogte van zijn besluit.

Voorzitter@openkring.nl

Vacatures Open Kring

Om activiteiten goed te organiseren binnen de Open Kring zijn er vrijwilligers nodig. We komen op dit moment nogal wat handen te kort. Het meedoen met activiteiten zorgt voor een binding met anderen binnen de Open Kring en zorgt er ook voor de we als Open Kring aan de toekomst kunnen werken. Laat ons weten waar je belangstelling voor hebt, dan kunnen we ook kijken of het past binnen uw/jouw (tijds-) mogelijkheden.
Het gaat niet alleen om werk als kerkenraadslid, maar ook je bijdrage leveren in werk/taakgroepen.

De vacatures vind u op de pagina Vacatures binnen de Open Kring.
Wil je reageren op één van de vacatures? Mail dan naar scriba@openkring.nl.

Foto’s Vrijwilligersavond

Op donderdagavond 25 april a.s. was de gezellige vrijwilligersavond van de Open Kring.
We begonnen de avond met een kopje koffie of thee, waarna in groepjes onze kennis over uiteenlopende onderwerpen getest werd. In dit artikel een foto-impressie

Maria viering op 8 mei, bij de Maria Kapel in ‘s-Heerenbroek

Om 19 uur bent U welkom bij de viering bij de kapel, bij Diny en Henk van Dam, Veecaterweg 2.
Muziek en woorden, de voorgangers zijn ds. Nelleke Beimers en pastor Hans Schoorlemmer.
Enkele leden van het Open Kring koor ondersteunen de samenzang.
Koffie en thee na afloop van deze (korte) Open Lucht dienst.
Van Harte Welkom!

Werkbezoek landelijke kerk aan de Classis Overijssel-Flevoland

Donderdag 11 april was het werkbezoek van de landelijke kerk aan de classis Overijssel-Flevoland, o.a. aan de Open Kring. Een verslag van Klaas van der Kamp kunt u lezen via dit nieuwsbericht.

Samen wandelen tussen Pasen en Pinksteren

We zitten op de helft van de wandelingen tussen Pasen en Pinksteren. Een gure eerste helft…wat was het soms koud of nat of allebei. Maar voor de tweede helft vertrouwen we op zacht voorjaarsweer en een zonnetje! Donderdag 2 mei starten we om 19.30 uur weer vanaf Lisdodde 78.
Jullie zijn welkom om mee te lopen!

Diensten in de Stille of Goede week

Gaat je met ons mee op weg naar Pasen?
In de Stille week naar Pasen beginnen we met drie gezamenlijke vespers in de kerken van Zwolle-West op maandag-, dinsdag- en woensdagavond.
Zoals elk jaar zijn er daarna diensten in de Open Kring op Witte donderdag, Goede vrijdag en Stille zaterdag, op weg naar Paasmorgen.

Open Kring actief

Aan het einde van de kerkdienst op 17 maart werden de spandoeken getoond. Hierna konden we meedoen met een schoonmaakactie bij de Open Kring en ook een tv-fragment kijken. Uiteraard niet zonder eerst koffie/thee gedronken te hebben.

Vrijdag 22 maart Palmpaasstok maken

Op zondag 24 maart is het Palmpasen. Tijdens de Palmpasen dienst van deze zondag kunnen de kinderen met hun versierde Palmpaasstokken een optocht door de kerk lopen.
We vinden het heel leuk als er veel kinderen komen die een versierde Palmpasenstok hebben. Daarom gaan we op vrijdag 22 maart (15.45 tot 17.00 uur) in de hal van de kerk weer palmpaasstokken versieren.

19 maart 19.30 uur Filmavond

De laatste filmavond van dit seizoen is niet op de gebruikelijke donderdag, maar op dinsdagavond. Vanaf 19.15 uur is er inloop met een kop koffie of thee en om 19.30 uur start de film. Na afloop kunnen we nog napraten onder het genot van het hapje en een drankje.
Locatie: De Open Kring, wees welkom!