Warme truiendag

De jaarlijks warme truiendag (in februari) is de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. Maar liefst 70% van de energie -wereldwijd- kunnen we besparen door slimmer met energie om te gaan! Wil je meer lezen, weten, inspiratie: https://www.warmetruiendag.nl/informatie.

Elk jaar melden weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’. Want als iedereen één graadje lager stookt – als je die luxe hebt -, één stookseizoen lang, bespaart dat 1 megaton CO2; dat is een flinke hap uit de 3,4 megaton uitstoot die Nederland voor 2030 moet besparen in alle gebouwen. En wist je dat we allemaal samen op  éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen? Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

Dus: zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan, deel je klimaatoplossingen op de kaart, zet je actie of lievelings warme truiverhaal op social media, maak een actietrui, vraag je buren, collega’s, vrienden en familie en doe mee!

Een aantal leden hebben dit jaar (2022) gereageerd op de oproep om een foto in te sturen.

Volgend jaar gaan we weer mee doen.