Vrijdag 22 maart Palmpaasstok maken

Palmpasen in de Open Kring!

Op zondag 24 maart is het Palmpasen. Tijdens de Palmpasen dienst van deze zondag kunnen de kinderen met hun versierde Palmpaasstokken een optocht door de kerk lopen. We laten onze stokken zien aan alle mensen in de kerk. Ook gaan we samen luisteren naar het verhaal van deze dag en gaan we leuke dingen doen die hierbij passen. We maken er een gezellige, mooie ochtend van! Daarnaast willen we graag een stok gaan brengen naar mensen in het Zonnehuis.
We vinden het heel leuk als er veel kinderen komen die een versierde Palmpasenstok hebben. Daarom gaan we op vrijdag 22 maart (15.45 tot 17.00 uur) in de hal van de kerk weer palmpaasstokken versieren. Wij zorgen voor alle versiering die op de stok hoort, zoals bijvoorbeeld rozijnen en mooie linten. Zelf moet je dan wel een kruis (twee latten op elkaar in de vorm van een kruis) meenemen dat je gaat versieren. Ook moet je zelf een broodhaantje kopen of bakken en eventueel wat takjes meenemen (buxus o.i.d.) Om te weten voor hoeveel kinderen we spullen moeten halen, vragen we jullie om je op te geven.
Alle kinderen die het leuk vinden om een stok te komen versieren zijn van harte welkom! Wel vinden we het fijn als er een ouder, oma/ opa/ oppas mee komt om te helpen.

Dus alles op een rijtje:
Wat: Palmpaasstok maken in de kerk
Wanneer: Vrijdag 22 maart van 15.45-17.00
Wat meenemen: Een kruis, een broodhaantje en een ouder die je kan helpen als het niet helemaal zelf lukt.
Opgeven: kinderkring@openkring.nl (uiterlijk 20 maart)

Meer nieuws

Ds. Cor Baljeu heeft beroep aangenomen

Ds Cor Baljeu heeft het beroep van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord aanvaard. Voor hem de mogelijkheid om in een voor hem vertrouwde omgeving nog 2 jaar werkzaam te zijn.
Wij vinden het jammer dat hij vertrekt, dit zal zeker een extra beroep doen op onze veerkracht.
Vanuit de kerkenraad houden we u op de hoogte van volgende stappen.
Voorzitter@openkring.nl

7 juli Bijzondere kerkdienst

Wat een bijzondere dienst is er op zondag 7 juli in de Open Kring! Dit wordt een dienst vol vreugde, muziek en betekenisvolle momenten. De christelijke band Joy uit Den Ham zal de muzikale begeleiding verzorgen, en dat belooft een feestelijke samenzang te worden.

Beroep ds. Cor Baljeu

Ds Cor Baljeu heeft een beroep ontvangen van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord. Wij feliciteren hem met dit beroep, een teken van vertrouwen en verwachting. Maar het is voor ons – de Open Kring – dubbel, dit maakt ons nu onzeker, er gaan allerlei gedachten door ons heen.

Voor nu wachten we op de beslissing van Cor. Hij heeft daarvoor 3 weken de tijd vanaf het moment van het beroep. Wij wensen hem sterkte, en bidden om de ruimte van Gods Geest.

We houden u als gemeente op de hoogte van zijn besluit.

Voorzitter@openkring.nl