Vogel Gods in de Open Kring

nieuws

In de Open Kring hangt vanaf Pinksteren een vogel. Een verstorend kunstwerk, dat Anne Zweers heeft gemaakt, en al vanaf het begin van de veertigdagentijd op heel verschillende manieren in de kerkzaal is neergelegd. Steeds op een andere manier. Steeds verstorend. Vanaf Pinksteren vliegt het als een vogel. Boven de hoofden van de mensen.
De vogel die daar vliegt, is samengesteld uit dat wat het leven is: donkere vlekken, die ooit een weg, een kring, een kruis vormden in de kerk. Dat donkere leven is op de wieken genomen. De kleur van Geest, die herschept en de schepping verbindt met God, verwijst omhoog, legt een lijn van de aarde naar de hemel. Verbindt. Een vogel, die kan vliegen, ver kan vliegen op heel brede vleugels, die aarde en hemel kan omvatten. En vleugels die kunnen dragen. Een vogel, die weet waar te landen, namelijk op de goede aarde. En een vogel, die de goede aarde meeneemt naar omhoog.
De Geest van God, die is als een vogel.Of misschien is de vogel ook wel de grootste onder de vogels, de adelaar. Verwijzend naar God. God, die er voor mensen is – om ons op te vangen als het leven moeilijk is en vooral om ons het vliegen, het leven te leren.

Of zoals in een lied van Huub Oosterhuis geschreven staat:

Die mij droeg op adelaarsvleugels
Die mij hebt geworpen in de ruimte
En, als ik krijsend viel mij ondervangen
Met uw wieken en weer opgegooid.
Totdat ik vliegen kon op eigen kracht

Ds Margo Jonker

Meer nieuws

Zomerdienst 21 juli op de boerderij

Op zondag 21 juli aanstaande is de eerste gezamenlijke zomerdienst. Net als vorig jaar willen we deze dienst organiseren op de boerderij van Koersen aan de Zwolseweg 62 in ‘s-Heerenbroek. Dat is de boerderij tegenover autobedrijf Bastiaan. Er is beperkt parkeergelegenheid, dus kom vooral met de fiets. We zorgen voor zitplekken, maar als u eigen (tuin)stoelen mee kunt nemen weet u dat u goed zit.
Op 21 juli gaat de heer Schutte voor in de eerste van de zomerdiensten rond het thema “zien en gezien worden”. Er zullen voor iedereen gedrukte liturgieën zijn met de liedteksten. Het is jammer genoeg niet mogelijk om die dienst via Youtube of kerkdienstgemist.nl uit te zenden. Na de dienst is er voor iedereen koffie, thee of fris.

Ds. Cor Baljeu heeft beroep aangenomen

Ds Cor Baljeu heeft het beroep van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord aanvaard. Voor hem de mogelijkheid om in een voor hem vertrouwde omgeving nog 2 jaar werkzaam te zijn.
Wij vinden het jammer dat hij vertrekt, dit zal zeker een extra beroep doen op onze veerkracht.
Vanuit de kerkenraad houden we u op de hoogte van volgende stappen.
Voorzitter@openkring.nl

7 juli Bijzondere kerkdienst

Wat een bijzondere dienst is er op zondag 7 juli in de Open Kring! Dit wordt een dienst vol vreugde, muziek en betekenisvolle momenten. De christelijke band Joy uit Den Ham zal de muzikale begeleiding verzorgen, en dat belooft een feestelijke samenzang te worden.