Veertigdagentijdkalender 2024

Wil je bewust toeleven naar Pasen? Ook dit jaar biedt Petrus voor de Veertigdagentijd een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om in aanloop naar Pasen elke dag even stil te staan. Voor elke dag is een korte overdenking beschikbaar, aangevuld met korte (gespreks)vragen, liederen, gebeden en citaten. Online vind je bij elke dag een korte inspirerende video.

Ga mee!

Met het thema ‘Ga mee!’ sluit de kalender aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk in 2023-2024: ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. Samen verdiepen we ons op weg naar Pasen in thema’s als gebed, inkeer en het maken van een nieuwe start. De kalender biedt volop suggesties om tijdens de Veertigdagentijd op je eigen manier te vasten.

De kalender is beschikbaar via de Welkom-pagina van deze website.

Meer nieuws

Werkbezoek landelijke kerk aan de Classis Overijssel-Flevoland

Donderdag 11 april was het werkbezoek van de landelijke kerk aan de classis Overijssel-Flevoland, o.a. aan de Open Kring. Een verslag van Klaas van der Kamp kunt u lezen via dit nieuwsbericht.

Samen wandelen tussen Pasen en Pinksteren

We zitten op de helft van de wandelingen tussen Pasen en Pinksteren. Een gure eerste helft…wat was het soms koud of nat of allebei. Maar voor de tweede helft vertrouwen we op zacht voorjaarsweer en een zonnetje! Donderdag 2 mei starten we om 19.30 uur weer vanaf Lisdodde 78.
Jullie zijn welkom om mee te lopen!

Diensten in de Stille of Goede week

Gaat je met ons mee op weg naar Pasen?
In de Stille week naar Pasen beginnen we met drie gezamenlijke vespers in de kerken van Zwolle-West op maandag-, dinsdag- en woensdagavond.
Zoals elk jaar zijn er daarna diensten in de Open Kring op Witte donderdag, Goede vrijdag en Stille zaterdag, op weg naar Paasmorgen.