Project ‘Heilige Huisjes, ruimte voor het hart van de kerk’

nieuws

De Protestantse Gemeente Zwolle verandert, middenin een stad die verandert in een nieuwe wereld. We geloven dat onze gemeenschap daaraan bijdraagt en er een toekomst in heeft. Maar hoe kunnen we elkaar en God ontmoeten en naar elkaar blijven omzien, terwijl tegelijk de ledenaantallen en inkomsten dalen?
De Algemene Kerkenraad heeft besloten het project Heilige huisjes in Zwolle te starten om op zoek te gaan naar antwoorden op die vragen, naar de ruimte voor het hart van de kerk. Als wijkgemeente maken we onderdeel uit van dit project, zo worden er wijkwerkgroepen opgericht die helpen bij de ideevorming. Lees meer over wat het project inhoudt, waarom de Algemene Kerkenraad tot dit project heeft besloten en wat de uitgangspunten zijn op www.heiligehuisjeszwolle.nl.

Maarten Westerduin, voorzitter van de Algemene Kerkenraad, vertelt in dit filmpje meer over de achtergronden ervan.

U kunt meer lezen in deze flyer van het project: HeiligeHuisjes-Flyer

Meer nieuws

Veertigdagentijdkalender 2024

Wil je bewust toeleven naar Pasen? Ook dit jaar biedt Petrus voor de Veertigdagentijd een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om in aanloop naar Pasen elke dag even stil te staan.

11 februari Vriendjes- en Vriendinnetjesdienst

Op zondag 11 februari, vanaf 09.30 uur, is er een vriendjes- en vriendinnetjesdienst!

Thema van de dienst is: Het dak eraf! Voorganger is ds. Anne Zweers.

Kom je ook?

18 januari Filmavond

Na de drukke decembermaand is een ontspannen filmavond precies wat we nodig hebben. Op het programma staat de film De Acht Bergen (2022, regie Charlotte  Vandermeersch en Felix van Groeningen), naar de bestseller van Paolo Cognetto.