Beroep Ds. Cor Baljeu uit Pijnacker

nieuws

Op vrijdag 29 juni 2018 heeft ds. Cor Baljeu de beroepsbrief vanuit De Open Kring ontvangen. Deze is aan hem persoonlijk in Pijnacker overhandigd door de voorzitter van onze wijkkerkenraad, Martijn Reinders. Vanaf het moment van ontvangst van het beroep heeft ds. Baljeu 3 weken de tijd om hierover te besluiten.

Op maandagavond 18 juni 2018 hebben gemeenteleden van De Open Kring ingestemd met het voorgenomen beroep van ds. Cor Baljeu. De Algemene Kerkenraad van de Prot. Gem. Zwolle en de wijkkerkenraad van De Open Kring hadden op 11 juni 2018 positief besloten over de kandidaatstelling van ds. Baljeu.

Ds. Baljeu is op dit moment predikant in Pijnacker, waar hij voorgaat in de Ontmoetingskerk.

De gemeenteavond werd heel goed bezocht en verliep in ontspannen sfeer. De beroepingscommissie deed verslag van de gevolgde procedure. Daarna stelde ds. Baljeu zich voor. Vervolgens kregen gemeenteleden de gelegenheid om vragen te stellen. Daar werd goed gebruik van gemaakt.

Nadat gemeenteleden met het voorgenomen beeroep hadden ingestemd, kon er onder het genot van een drankje persoonlijk worden kennisgemaakt met ds. Baljeu en zijn vrouw.

De wijkkerkenraad

Meer nieuws

Ds. Cor Baljeu heeft beroep aangenomen

Ds Cor Baljeu heeft het beroep van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord aanvaard. Voor hem de mogelijkheid om in een voor hem vertrouwde omgeving nog 2 jaar werkzaam te zijn.
Wij vinden het jammer dat hij vertrekt, dit zal zeker een extra beroep doen op onze veerkracht.
Vanuit de kerkenraad houden we u op de hoogte van volgende stappen.
Voorzitter@openkring.nl

7 juli Bijzondere kerkdienst

Wat een bijzondere dienst is er op zondag 7 juli in de Open Kring! Dit wordt een dienst vol vreugde, muziek en betekenisvolle momenten. De christelijke band Joy uit Den Ham zal de muzikale begeleiding verzorgen, en dat belooft een feestelijke samenzang te worden.

Beroep ds. Cor Baljeu

Ds Cor Baljeu heeft een beroep ontvangen van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord. Wij feliciteren hem met dit beroep, een teken van vertrouwen en verwachting. Maar het is voor ons – de Open Kring – dubbel, dit maakt ons nu onzeker, er gaan allerlei gedachten door ons heen.

Voor nu wachten we op de beslissing van Cor. Hij heeft daarvoor 3 weken de tijd vanaf het moment van het beroep. Wij wensen hem sterkte, en bidden om de ruimte van Gods Geest.

We houden u als gemeente op de hoogte van zijn besluit.

Voorzitter@openkring.nl