Actie Kerkbalans 2024

Kerkbalans 2024- Geef vandaag voor de kerk van morgen

In januari wordt de actie Kerkbalans weer gestart. Voor een aantal van u wijzigt er wat in de bezorging van de enveloppen voor de actie Kerkbalans. Hierna geven wij aan wat er verandert. En uiteraard vragen wij daarnaast uw aandacht voor het belang van uw financiële bijdrage.

Een groot aantal van u was eraan gewend: vrijwilligers die de enveloppen rondbrachten en evt. weer ophaalden. Dit gaat nu veranderen: deze enveloppen worden nu via de post verzonden. Dit geldt voor alle wijken. Deze maatregel is nodig om de verwerking van alle reacties centraal zo goed en snel mogelijk af te handelen.

In de week van 13 januari 2024 ontvangt u per email – als uw adres bij het Kerkelijk Bureau bekend is – of per post bericht over de actie Kerkbalans. Uw bijdrage kunt u doorgeven via de website als u hebt gekozen voor de digitale vorm of door het toezeggingsformulier in de bijgevoegde antwoordenveloppe terug te sturen. De acceptgiro is verdwenen. U kunt nu uw bijdrage geven via een eenmalige machtiging. Deze geldt voor één jaar. Ingewikkeld? Dat valt wel mee, maar als u vragen of problemen heeft kunt u contact met ons opnemen. Als het nodig is komen we bij u langs.

Het gaat anders maar wat hetzelfde blijft: we hebben uw bijdrage hard nodig om de kerk – in ons geval de Open Kring – in stand te houden. Want kerk-zijn kost geld. Denk aan het kerkgebouw, het pastoraat, het kinderwerk, gespreksgroepen, filmavonden of andere activiteiten. Om een plek te houden waar we ons geloof kunnen voeden en kunnen beleven met elkaar. Waar we met activiteiten en bijzondere vieringen elkaar inspireren. Een plek waar iedereen welkom is en waar je je verbonden voelt.

“De kerk helpt mij stil te staan bij waar het echt om gaat. Een moment van rust en bezinning in alle hectiek.”

Geeft u ook voor de kerk van vandaag en de kerk van morgen?

Een hartelijke groet,
André Wagenaar Marskramerstraat 11 tel. 038-4201080
Fred Ridderbos Lisdodde 61 tel. 038-4547845

Meer nieuws

Zomerdienst 21 juli op de boerderij

Op zondag 21 juli aanstaande is de eerste gezamenlijke zomerdienst. Net als vorig jaar willen we deze dienst organiseren op de boerderij van Koersen aan de Zwolseweg 62 in ‘s-Heerenbroek. Dat is de boerderij tegenover autobedrijf Bastiaan. Er is beperkt parkeergelegenheid, dus kom vooral met de fiets. We zorgen voor zitplekken, maar als u eigen (tuin)stoelen mee kunt nemen weet u dat u goed zit.
Op 21 juli gaat de heer Schutte voor in de eerste van de zomerdiensten rond het thema “zien en gezien worden”. Er zullen voor iedereen gedrukte liturgieën zijn met de liedteksten. Het is jammer genoeg niet mogelijk om die dienst via Youtube of kerkdienstgemist.nl uit te zenden. Na de dienst is er voor iedereen koffie, thee of fris.

Ds. Cor Baljeu heeft beroep aangenomen

Ds Cor Baljeu heeft het beroep van de Protestantse Wijkgemeente Alkmaar-Noord aanvaard. Voor hem de mogelijkheid om in een voor hem vertrouwde omgeving nog 2 jaar werkzaam te zijn.
Wij vinden het jammer dat hij vertrekt, dit zal zeker een extra beroep doen op onze veerkracht.
Vanuit de kerkenraad houden we u op de hoogte van volgende stappen.
Voorzitter@openkring.nl

7 juli Bijzondere kerkdienst

Wat een bijzondere dienst is er op zondag 7 juli in de Open Kring! Dit wordt een dienst vol vreugde, muziek en betekenisvolle momenten. De christelijke band Joy uit Den Ham zal de muzikale begeleiding verzorgen, en dat belooft een feestelijke samenzang te worden.