21 november Ziekenzalving in de pastorale praktijk

Op dinsdagavond 21 november vanaf 20.00 uur is er in de Open Kring een thema-avond over ziekenzalving in de pastorale praktijk.
Met de drie kinderen van Marijke van Duijn sprak ik over de mogelijkheid van ziekenzalving. Het was duidelijk: hun moeder heeft niet lang meer te leven. Ze lag na een beroerte in Zandhove, ze wilde woorden spreken, maar kon deze niet meer vinden. De woorden ‘Geen woord ligt op mijn tong, of u, Heer, u kent het ten volle’ (Psalm 139, 4) kregen diepe betekenis. Haar kinderen hoefden niet lang na te denken over ziekenzalving, zij namen dit aanbod aan.
Een half jaar later sprak ik hen weer, samen terugblikken op ziekenzalving en uitvaart, het is zo’n intensieve periode geweest. Aan het einde van die bijeenkomst boden zij aan: ‘Cor als we iets voor je kunnen doen, zeg het maar!’ ‘Waar denken jullie aan?’, vroeg ik. ‘We willen het niet voor onszelf houden, de rijkdom en diepgang die we die avond hebben ervaren, willen we delen met anderen, we gunnen het anderen zo afscheid te mogen nemen!’
In de week, op weg naar de eeuwigheidszondag, komen Jolande, Marlies en Wim Jan ons hun ervaringen delen. Het wordt een avond over troost, heling en verbinding, een absolute aanrader.
U kunt zich aanmelden via zondagsbrief@openkring.nl, maar besluit u op het allerlaatste moment te komen, ook dan van harte welkom.
Ds Cor Baljeu

Meer nieuws

18 december Kerstoptreden Grace & Glory

Het verhaal van de geboorte van de navolging van Christus. Op maandag 18 december organiseert het Ontmoetingshuis in samenwerking met de Open Kring een gezellige kerstavond. Het koor neemt u op sprankelende wijze mee op weg naar kerst.

12 november 2023 Gezamenlijke kerkdienst in de Stinskerk, ds Cor Baljeu

Op zondag 12 november 2023 is er een gezamelijke kerkdienst in de Stinskerk.
Voorganger is ds. Cor Baljeu.

Zaterdag 4 november Zwolse Klimaatdag

Ontdek deze dag allerlei duurzame initiatieven bij jou in de buurt en doe gezellig mee! De Zwolse Klimaatdag draait om ontmoeten, inspireren, verbinden en samen aan de slag.