21 november Ziekenzalving in de pastorale praktijk

Op dinsdagavond 21 november vanaf 20.00 uur is er in de Open Kring een thema-avond over ziekenzalving in de pastorale praktijk.
Met de drie kinderen van Marijke van Duijn sprak ik over de mogelijkheid van ziekenzalving. Het was duidelijk: hun moeder heeft niet lang meer te leven. Ze lag na een beroerte in Zandhove, ze wilde woorden spreken, maar kon deze niet meer vinden. De woorden ‘Geen woord ligt op mijn tong, of u, Heer, u kent het ten volle’ (Psalm 139, 4) kregen diepe betekenis. Haar kinderen hoefden niet lang na te denken over ziekenzalving, zij namen dit aanbod aan.
Een half jaar later sprak ik hen weer, samen terugblikken op ziekenzalving en uitvaart, het is zo’n intensieve periode geweest. Aan het einde van die bijeenkomst boden zij aan: ‘Cor als we iets voor je kunnen doen, zeg het maar!’ ‘Waar denken jullie aan?’, vroeg ik. ‘We willen het niet voor onszelf houden, de rijkdom en diepgang die we die avond hebben ervaren, willen we delen met anderen, we gunnen het anderen zo afscheid te mogen nemen!’
In de week, op weg naar de eeuwigheidszondag, komen Jolande, Marlies en Wim Jan ons hun ervaringen delen. Het wordt een avond over troost, heling en verbinding, een absolute aanrader.
U kunt zich aanmelden via zondagsbrief@openkring.nl, maar besluit u op het allerlaatste moment te komen, ook dan van harte welkom.
Ds Cor Baljeu

Meer nieuws

Foto’s Vrijwilligersavond

Op donderdagavond 25 april a.s. was de gezellige vrijwilligersavond van de Open Kring.
We begonnen de avond met een kopje koffie of thee, waarna in groepjes onze kennis over uiteenlopende onderwerpen getest werd. In dit artikel een foto-impressie

Maria viering op 8 mei, bij de Maria Kapel in ‘s-Heerenbroek

Om 19 uur bent U welkom bij de viering bij de kapel, bij Diny en Henk van Dam, Veecaterweg 2.
Muziek en woorden, de voorgangers zijn ds. Nelleke Beimers en pastor Hans Schoorlemmer.
Enkele leden van het Open Kring koor ondersteunen de samenzang.
Koffie en thee na afloop van deze (korte) Open Lucht dienst.
Van Harte Welkom!

Werkbezoek landelijke kerk aan de Classis Overijssel-Flevoland

Donderdag 11 april was het werkbezoek van de landelijke kerk aan de classis Overijssel-Flevoland, o.a. aan de Open Kring. Een verslag van Klaas van der Kamp kunt u lezen via dit nieuwsbericht.