Theaterversie ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ naar Zwolle

Kees Posthumus, al jaren bekend als een sprankelend verhalenverteller, tevens theatermaker, treedt op woensdag10 mei op in de Oosterkerk in Zwolle (Bagijnesingel, nabij Turfmarkt). Hij brengt daar de voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, samen met multimuzikant Henk van Glabbeek. Aanvang 20.00 uur; toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

In een afwisselende, vooral vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd. Maar ook worden zorgen daarover gedeeld en is het vizier gericht op het bereiken van een duurzame toekomst.

Er klinken die avond verrassende nieuwe scheppingsverhalen en ook een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is zoiets als eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

De voorstelling in de Oosterkerk is gebaseerd op het  boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’, dat Kees Posthumus eerder schreef. Hij deed dat in opdracht van GroeneKerken. Momenteel zijn in ons land daarbij meer dan 400 kerken aangesloten, ook meerdere kerken in Zwolle. En ook zijn er steeds meer groene synagogen en moskeeën. Niet zo gek, want wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, weet zich doorgaans geroepen daar ook goed voor te zorgen. Pleitbezorgers van duurzaamheid komen, zo is gebleken, uit verschillende geloofstradities.

De avond is een gezamenlijk initiatief van verschillende (Groene) Kerken in Zwolle:

Oosterkerk, Adventskerk, Open Kring, Sionskerk, Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, Koningskerk, Dominicanenkerk, De Hoofdhof en Evangelisch-Lutherse Gemeente.

Je helpt door vooraf te melden dat je wilt komen: https://forms.gle/DbPZBvGcgDE34WmT7

Meer nieuws

nieuws

Sterfdag Dietrich Bonhoeffer

Vandaag, donderdag 9 april, is het precies 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer stierf aan de galg in het concentratiekamp Flossenbürg, 39 jaar jong. Het bekendste gedicht dat hij heeft nagelaten is ‘Von guten Mächten’. We vinden deze terug in het Nieuwe Liedboek, Lied 511. Vier coupletten hieruit zingen wij op Paasmorgen. Pasen, het feest…

16 oktober Wereldvoedseldag, samen delen

Fijn dat we samen de maaltijd van de Heer konden vieren op deze zondag. We zijn uitgedaagd om op onze eigen wijze mee te werken aan de betere verdeling van voedsel. Het filmpje van Kerkinactie kunt u zelf nog terugkijken:  https://vimeo.com/731629096 . De avondmaalscollecte voor de actie “stop honger in Oost-Afrika”, digitaal via https://site.skgcollect.nl/35/doel/3117/open-kring.html of…

nieuws

Tuin Open Kring

Heeft u ook gezien dat de tuin bij de Open Kring een metamorfose heeft ondergaan? Sinds kort hebben Hilda en Tjipke het onderhoud van de tuin op zich genomen. Enkele weken terug zijn ze begonnen met het “ontginnen” van de woestenij. Daarbij kwamen de bloemen tevoorschijn die er al stonden. Na 10 zakken potgrond ziet de…

Kom ook naar het Open Kring Koor Concert op woensdagavond 27 september!