Talentenverkoop: doet u mee?

nieuws

Wij delen geloof, wij delen de hoop
Die wij ontvangen van God.
Vijf broden, twee vissen
De Heer die het brak
En niemand kwam iets tekort.
Zo willen wij delen
Van wat Hij ons gaf
Totdat het een overvloed wordt.

Wij delen met jou en met iedereen
De hoop en liefde van God.
Vijf broden, twee vissen
De Heer die het brak
En niemand kwam iets tekort.
Zo mogen wij delen
Met handen en hart
Totdat het een overvloed wordt.

Wij delen ver weg, we delen dichtbij
Eén kerk, één wereld, één God.
Vijf broden, twee vissen
De Heer die het brak
En niemand kwam iets tekort.
Dat wonder voltrekt zich
Nog iedere dag
Als delen een deel van ons wordt.

Aan de een gaf hij vijf talenten, aan een ander twee en aan nog een ander één, ieder naar wat hij aankon. (Mat.25:15)

Zaterdag 5 november hebben wij als diaconie van de Open Kring een diaconale actiedag gehouden als startsein tot een verder vervolg van deze actie, die loopt tot 1 januari 2023.

De opbrengst van deze actie hebben wij bestemd voor de aanschaf van boeken voor een bibliotheek van de Chapel Primary School. Dit is een basisschool in een arme wijk van Kaapstad. De kinderen van deze school kunnen niet leren lezen omdat de ouders door grote armoede geen boeken kunnen kopen en ook de school de middelen niet heeft om leerboeken te kopen; laat staan encyclopedieën en atlassen. Daardoor kunnen deze kinderen hun talenten niet ontwikkelen. Als diaconie willen wij hier onze steun aan geven om dit toch mogelijk te maken.

​Daartoe willen wij een beroep op u doen. Namelijk: om uw talenten te verkopen!!

Talenten die we allemaal wel hebben zoals bijvoorbeeld: graag boodschappen doen of ramen lappen of de tuin winterklaar maken of als iemand gaat verhuizen hulp aanbieden bij het verhuizen. Zo zijn er veel meer voorbeelden van talenten die u voor een ander graag wilt en kunt, maar ook mag doen. En het hoeft niet gratis; al is de opbrengst van uw aanbod bedoeld voor het diaconaal doel, namelijk: zorgen dat er boeken voor de kinderen van de Chapel Primary School in Kaapstad aangeschaft kunnen worden.

Maar er zijn gedurende de actie ook nog andere mogelijkheden om uw steun te geven.

In de hal van de kerk staat namelijk een grote doos waarin u statiegeldflessen kunt deponeren.

Ook is gedurende de actie de collecte in de KIA-bus ( Kerk-in Actie), die elke zondag na de dienst in de kerk staat, bestemd voor het diaconale doel.

In de hal van de kerk zullen formulieren liggen, waarop u kunt opgeven welke hulpvraag u heeft of welke hulp u wilt aanbieden.

Het kan ook digitaal via diaconie@openkring.nl of door uw diaconie (Co, Jan, Marrianne of Sytske) persoonlijk aan te spreken.

Help de kinderen van de Chapel  Primary School met beter onderwijs!!

Meer nieuws

nieuws

25 jaar Open Kring

We willen u graag informeren over de activiteiten rondom 25 jaar Open Kring, in de komende maanden: Nader bericht volgt. We houden u regelmatig op de hoogte, Kitty, Mirjam en Geertje

nieuws

Pinksteren 2021 VUUR-VOGEL

UPDATE 22-05-2021: ds. Anne Zweers brengt de VUUR-VOGEL alvast in beeld! Beste gemeenteleden van de Open Kring, Dit jaar mag ik voorgaan met Pinksteren in onze kerk ‘ de Open Kring’. Het aantal mensen in de kerkzaal zal ook dan nog beperkt zijn, dus veel gemeenteleden maken de dienst dan via de Livestream mee. Om uit…

Startzondag Open Kring en Stinskerk – thema: aan tafel en verbinding – 11 september

Startzondag Open Kring en Stinskerk – thema: aan tafel en verbinding – 11 september Op 11 september 2022 vindt de startzondag plaats. Deze wordt georganiseerd door de Open Kring en de Stinskerk en wordt vanwege de ruimte gehouden in de Stinskerk. Aan deze dienst werken mee Cor Baljeu, Gerlof van Rheenen en Jeroen Knol.Muzikale medewerking…