Prachtige tafel op eeuwigheidszondag

Het was een hele klus, maar Annemiek van Ommen en Anneke Drenth maakten een prachtige tafel, waarop dertien kaarsen en twaalf witte stenen. Een steen minder, want mevrouw Naberman nam de witte steen, waarop de naam van wijlen haar man, mee op reis naar de Filippijnen, waar ze met haar daar wonende broer digitaal de dienst volgde. De witte stenen met de geboorte- en sterfdatum en naam van de overledenen, zijn via linten verbonden met de Paaskaars. De mensen van voorbij zijn in het licht, zij zijn vrij en met God verbonden.

De houtstronk, waaruit ter herinnering eerbiedig witte bloemen steken, heft zegenend de takken boven de namen die zondag 20 november in de Open Kring zijn genoemd. Op de achtergrond lijkt het kruis de tafel meelevend te aanschouwen. Vanuit de paarse grond klimmen spruiten van de Hedera omarmend tegen de houtstronk op, zoals wij in tijden van rouw en verdriet zoeken naar troost en behoefte hebben aan een omarming van en met de Allerhoogste.

Een waardig illustrerend decor waarbij de namen van de mensen van voorbij werden genoemd.

Meer nieuws

nieuws

Naar aanleiding van het Nashville document

Schrik en schaamte waren mijn emoties toen ik de kop las van de website van de NOS over het Nashville document: en dat op zondag! ‘Is dit een reactie op de open brief, opgesteld door de werkgroep ‘Op Goed Gerucht’, naar aanleiding van het synodebesluit over het homohuwelijk?’ De tweede zin van die brief luidt:…

nieuws

Ds. Cor Baljeu heeft ons beroep aangenomen!

Op vrijdag 29 juni 2018 ontving ds. Cor Baljeu uit Pijnacker (predikant in de Ontmoetingskerk) ons beroep vanuit De Open Kring. Hij had tot vrijdag 20 juli 2018 de tijd om hierover te beslissen. De wijkkerkenraad is heel blij en dankbaar te kunnen mededelen dat hij het beroep afgelopen donderdag 12 juli 2018 heeft aangenomen!…

Stille Week en Pasen, viert u mee?

Komende week is er iedere avond een vesper, dan wel viering. Viert u deze week van bezinning en inkeer met ons mee? Gezamenlijke Paasvesperdiensten in de drie kerken in Zwolle-West, om 19.30 uur Triduüm, de drie dagen voor Pasen in de Open Kring 1e Paasdag Een goede week!

Kom ook naar het Open Kring Koor Concert op woensdagavond 27 september!