Kunstexpositie door gemeenteleden Zwolle-West

nieuws
Moderne Calvariegroep – Upcycling
(Saskia Dankers)

Op zondag 31 oktober is het Bijbelzondag en er is een gezamenlijke dienst van de Open Kring en de Stinskerk in het gebouw van de Stinskerk. We organiseren die zondag een kunstexpositie met de Bijbel als inspiratiebron.

Voor wie?

Alle leden en vrienden van de Open Kring en de Stinskerk. U hoeft geen ervaring te hebben. Denk niet “maar dat kan ik niet”, het hoeft niet meteen museumwaardig te zijn. Probeer het gewoon en vooral: heb er plezier in.

Wat is de bedoeling?

Gemeenteleden kunnen een kunstwerk aanleveren gebaseerd op een Bijbelverhaal of Bijbelpassage of op de Bijbel als universele inspiratiebron. Helemaal mooi is het wanneer dit kunstwerk ook een maatschappelijke kant of een link naar de huidige tijd heeft, maar dat is geen vereiste. Het kan iets zijn dat u al hebt liggen, maar ook dat u naar aanleiding van dit bericht nog gaat maken, bijvoorbeeld gedichten, tekeningen, schilderijen, upcycling, beelden, enzovoort. U mag maximaal twee kunstwerken per persoon inleveren. Hierbij zorgt u zelf voor een begeleidend tekstje met uw naam, de eventuele titel van het kunstwerk en wanneer dat nodig is wat achtergrond informatie.

Leuk, hoe meld ik dit aan?

Om praktische redenen willen we vragen uw kunstwerken vooraf voor 22 oktober aan te melden bij Rosanne Hofman via het mailadres kerkelijkwerker@openkring.nl (wanneer mailen lastig is kan dit ook telefonisch op vrijdagen via tel. 06-28873665). Hierbij geeft u aan wat u aanlevert als dat mogelijk is graag met foto – en wat de afmetingen ongeveer zijn.

Hoe en waar te zien?

De kunstwerken kunnen op zondag 31 oktober worden bezichtigd tijdens het koffiedrinken na de dienst in de G. ten Kloosterzaal. Het is de bedoeling dat de expositie in de loop van de week verplaatst wordt naar de Open Kring, waar deze te bezichtigen is tijdens de koffieochtend (tussen 10.00 en 12.00 uur) op vrijdag 5 november en mogelijk ook nog op zondag 7 november. De aangemelde kunstwerken kunnen op zaterdagochtend 30 oktober tussen 10.30 en 12.00 uur in de G. ten Kloosterzaal worden neergezet door de kunstenaars.

We hopen dat u geïnspireerd bent om mee te doen!

Meer nieuws

nieuws

Rommel

Heel veel afval zie je langs de weg. Als je fietst is het niet op te tellen: blikjes, papiertjes, zakken, zakjes, flessen van plastic en van glas, allerlei dingen die van fietsen afvallen. En dan heb ik het nog niet eens over verloren handschoenen, shawls en mutsen. En knuffels of kinderschoenen. Hoe persoonlijker de categorie…

nieuws

Wilde salie

Een van de grote vreugden van fietsen in de zomer zijn de mooie bermen in Zwolle. Wat een bloemenpracht is daar te vinden. De bermen worden goed en groen beheerd en daarom is er altijd kleur te zien. Van de prachtige krokussen in het voorjaar tot de stralende gele morgenster in de vroege zomer en…

Eierenverkoopactie Diaconie tijdens vastentijd

Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs,werkloosheid, armoede en geweld  ontnemen jongeren – Syrische vluchtelingen, maar ook Libanese jeugd,- elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners…