23 juli 09.30 uur: Openlucht Kerkdienst, ds. Cor Baljeu

nieuws

Bij de dienst

Deze zondag de eerste zomervakantiezondagdienst, dus samen met de Stinskerk. Als opening van deze zondagenreeks zijn we op een bijzondere locatie, namelijk te gast op de boerderij van Egbert Koersen, Zwolseweg 62, ’s Heerenbroek. Bij minder goed weer is daar een overdekte ruimte beschikbaar. Neem vooral een regenponcho mee (aub geen paraplu, dan zien mensen achter u niets meer), het is geen stabiel zomerweer, helaas. Voor vervoer graag contact opnemen met de diaconie, we doen wat mogelijk is. Zitten doen we op hooi/strobalen (neem een kleedje mee als je daar op wil zitten). Je kunt ook een eigen klapstoeltje meenemen. Parkeren op het terrein is mogelijk, maar op de fiets heeft zijn voordelen. Na de dienst is er koffie en thee, voor kinderen limonade.

Helaas kunnen we geen internetuitzending doen

Er is dus geen beeld/geluid-stream (YouTube) en geluid via Kerkdienstgemist.

Neem zoveel mogelijk uw eigen bundel mee, er kan nl. geen gebruik worden gemaakt van de beamer

Deze zomervakantiezondagenreeks heeft als thema ‘Lichter leven’ gekregen. Iedere dienst tijdens deze zondagen wordt (er uit) Lied 657 van het Nieuwe Liedboek (2013) gezongen, zolang wij ademhalen. Zingt u uit het LvK 1973, dan ligt er voor u een strook papier klaar met daarop NLB 657.
In de liturgie staan aankondigingen: gezang is uit het Liedboek der Kerken 1973, NLB wil zeggen: het Nieuwe Liedboek, 2013.

Welkom in deze dienst!

Voorganger: ds. Cor Baljeu;
Ambtsdragers: Mirjam Visser, Hans van Eerbeek, Jacco Dankers;
Toetsenist: Martin van Heerde;
Lector: Hans van Eerbeek;
Koster: Jan Leeuw.

Zondagsbrief en Liturgie voor deze dienst

De liturgie voor deze dienst staat vermeld op onze Zondagsbrief:

Digitaal collecteren

Je kunt digitaal bijdragen aan de collectes via de Appostel-app, QR-code of rechtstreeks via de website van SKGCollect.

1e collecte Diaconie
2e collecte Kerk (tgv Open Kring)
3e collecte Eredienst en kerkmuziek

Je kunt daarnaast nog geven voor de Kerk in Actie bus (Open Kring). Deze is in dit kwartaal voor Het vergeten kind (= KiA).

Via de Appostel-app

Als je een smartphone hebt is dit de handigste manier. Download op je smartphone of tablet de app Appostel in de Play store (Android) of in de app store (Apple) en kies bij “uw gemeenten” vervolgens voor de Protestantse Gemeente Zwolle. Maak simpel eenmalig een account aan en je kunt voortaan digitaal doneren aan de aangegeven collecten. Betalen kan via Ideal, incasso en een betaaltegoed. Met name via de laatste optie verloopt het doneren razendsnel. Via iDeal kunt u het tegoed ‘vullen’. Elke keer als u daarna iets geeft aan een collecte, kunt u uit dat tegoed putten. Als het op is, vult u het makkelijk weer aan. Het grote voordeel van een tegoed is dat er niet per gift (transactie) 35 cent aan kosten van af gaat, wat wel gebeurt als u via iDeal betaalt!

Of scan met uw smartphone de QR-code

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is QR-code-Collectes-Open-Kring.png
QR-code Open Kring

Via de website van SKG-collect

Ga naar de website van SKGCollect. :
Voor de Open Kring: https://site.skgcollect.nl/35/doel/3117/openkring.html.
Onderaan de pagina kun je doorklikken naar de verschillende collectes. Probeer het eens.

Nieuw: Niet-digitale mogelijkheden om uw gift te geven!

Voor degenen die niets kunnen met QR-codes of geldapps: er zijn twee andere manieren om toch je gift aan de collecte te kunnen geven:

  • bij het kerkelijk bureau kun je een collecteformulier aanvragen. Op dat formulier kun je aangeven hoeveel geld je aan elke collecte wilt doneren. Het totaalbedrag wordt dan per maand geïncasseerd. Het kerkelijk bureau is bereikbaar op 038-4217596, ma-vr 8.30u-12.00u of via administratie@pknzwolle.nl (je kunt ook nog een formulier opvragen voor de afgelopen periode);
  • je kunt ook zelf geld overmaken op de bankrekening van de kerkrentmeesters: NL54 RABO 0373 7341 66 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Zwolle, onder duidelijke vermelding van het bedrag dat je voor iedere collecte wilt besteden:
    Open Kring (datum zondag): D€… / K €… / 3 €… / KiA €…
  • Mail naar Lucinda Blauw voor meer informatie of hulp: zondagsbrief@openkring.nl

Meer nieuws

nieuws

Afscheid ds. Nelleke Beimers

Op zondag 4 december nam ds. Nelleke Beimers afscheid van de Open Kring. In een feestelijke dienst vierden we de tweede zondag van Advent. En Nelleke ging daar voor het laatst in voor als predikant van de Open Kring. 20 Jaar is zij in de Open Kring predikant geweest. Met dankbaarheid en waardering kijkt de…

Zondag 12 februari: themadienst Vriendschap

Op zondag 12 februari is er in De Open Kring, Hofstedestraat 1, een themadienst voor alle mensen van 0-99 jaar. Iedereen is van harte welkom! De dienst begint om 9.30 uur, we gaan samen zingen, luisteren naar verhalen en denken na over vragen. Wat betekent vriendschap voor jou? Wie is jouw vriendin?  Na afloop is…

Zondag 11 juni 2023 Open Kring 25 jaar!

Op zondag 11 juni a.s. willen we vieren dat de Open Kring 25 jaar bestaat. Hoe gaan we dit doen: Het zou erg fijn zijn als er veel mensen die lid zijn van de Open Kring of geweest zijn op deze zondag erbij zouden zijn. Vertel het verder in uw omgeving. Over de dienst op…