Gemeentebijeenkomst, zondag 16 april over de toekomst van de Open Kring

In januari en februari heeft de Algemene Kerkenraad (AK) van de  Protestantse Gemeente Zwolle (PGZ) ons geïnformeerd over de financiële verwachtingen voor de komende jaren t/m 2030. De tekorten gaan dan  oplopen. Gelukkig niet acuut, we hebben de tijd (de luxe) om hierop te kunnen reageren.  We willen daarom met u/jullie in gesprek over de  Open Kring in de komende jaren. Hoe willen wij kerk zijn in de toekomst in Zwolle West?

Tijd: 11:00 – 12:30 uur (dus na de dienst en koffie, het Zonnehuis heeft geen dienst). Ook als u niet naar de kerkdienst kunt komen, stap dan bij de koffie in en doe mee met de bijeenkomst.

Na een korte presentatie in de kerkzaal, gaan we in groepen uiteen. We horen dan graag uw gedachten naar aanleiding van de volgende vragen:

Beleving Open Kring:
Wat is voor u het meest waardevolle in de Open Kring?
Wanneer zei u: yes, ik ben blij dat ik bij de Open Kring hoor?
En weet u nog waarom u dat zei?

Toekomstdroom:
Wat is uw droom voor een kerk in Zwolle West?
Welke beelden komen dan bij u op?
Wat is daarvoor nodig?

Mocht u niet de bijeenkomst niet bij kunnen wonen, reacties op de vragen kunnen ook via de mail naar scriba@openkring.nl

Meer nieuws

nieuws

Foto-impressie van de vrijwilligersavond

Veel van onze vrijwilligers waren aanwezig op de vrijwilligersavond. Cabarettier Ruurd Walinga speelde zijn avondvullend voorstelling De Doe-het-zelver in de Open Kring. Deze avond was georganiseerd om onze vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet! Hieronder een foto-impressie van de avond, gemaakt door Hans van Eerbeek.

nieuws

Impressie Startzondag 12 september

Afgelopen zondag was het Startzondag. Het thema was het Onze Vader, waarbij de zin ‘Uw koninkrijk kome’ centraal stond. Samen keken we weer vooruit naar de toekomst en gingen daar op een creatieve manier mee aan de slag: met gedichten, t-shirts versieren en er werd door Hans van Eerbeek een toelichting gegeven over de fotowedstrijd.Hieronder…

algemeen

Welkom in de Open Kring

De Open Kring (Protestantse Kerk Nederland) is de jongste wijkgemeente van de Protestantse Gemeente Zwolle (PGZ) en is gevestigd in de nieuwste wijk van Zwolle: Stadshagen.

Kom ook naar het Open Kring Koor Concert op woensdagavond 27 september!