Talentenverkoop: doet u mee?

Wij delen geloof, wij delen de hoop
Die wij ontvangen van God.
Vijf broden, twee vissen
De Heer die het brak
En niemand kwam iets tekort.
Zo willen wij delen
Van wat Hij ons gaf
Totdat het een overvloed wordt.

Wij delen met jou en met iedereen
De hoop en liefde van God.
Vijf broden, twee vissen
De Heer die het brak
En niemand kwam iets tekort.
Zo mogen wij delen
Met handen en hart
Totdat het een overvloed wordt.

Wij delen ver weg, we delen dichtbij
Eén kerk, één wereld, één God.
Vijf broden, twee vissen
De Heer die het brak
En niemand kwam iets tekort.
Dat wonder voltrekt zich
Nog iedere dag
Als delen een deel van ons wordt.

Aan de een gaf hij vijf talenten, aan een ander twee en aan nog een ander één, ieder naar wat hij aankon. (Mat.25:15)

Zaterdag 5 november hebben wij als diaconie van de Open Kring een diaconale actiedag gehouden als startsein tot een verder vervolg van deze actie, die loopt tot 1 januari 2023.

De opbrengst van deze actie hebben wij bestemd voor de aanschaf van boeken voor een bibliotheek van de Chapel Primary School. Dit is een basisschool in een arme wijk van Kaapstad. De kinderen van deze school kunnen niet leren lezen omdat de ouders door grote armoede geen boeken kunnen kopen en ook de school de middelen niet heeft om leerboeken te kopen; laat staan encyclopedieën en atlassen. Daardoor kunnen deze kinderen hun talenten niet ontwikkelen. Als diaconie willen wij hier onze steun aan geven om dit toch mogelijk te maken.

​Daartoe willen wij een beroep op u doen. Namelijk: om uw talenten te verkopen!!

Talenten die we allemaal wel hebben zoals bijvoorbeeld: graag boodschappen doen of ramen lappen of de tuin winterklaar maken of als iemand gaat verhuizen hulp aanbieden bij het verhuizen. Zo zijn er veel meer voorbeelden van talenten die u voor een ander graag wilt en kunt, maar ook mag doen. En het hoeft niet gratis; al is de opbrengst van uw aanbod bedoeld voor het diaconaal doel, namelijk: zorgen dat er boeken voor de kinderen van de Chapel Primary School in Kaapstad aangeschaft kunnen worden.

Maar er zijn gedurende de actie ook nog andere mogelijkheden om uw steun te geven.

In de hal van de kerk staat namelijk een grote doos waarin u statiegeldflessen kunt deponeren.

Ook is gedurende de actie de collecte in de KIA-bus ( Kerk-in Actie), die elke zondag na de dienst in de kerk staat, bestemd voor het diaconale doel.

In de hal van de kerk zullen formulieren liggen, waarop u kunt opgeven welke hulpvraag u heeft of welke hulp u wilt aanbieden.

Het kan ook digitaal via diaconie@openkring.nl of door uw diaconie (Co, Jan, Marrianne of Sytske) persoonlijk aan te spreken.

Help de kinderen van de Chapel  Primary School met beter onderwijs!!

Meer nieuws

nieuws

Veertig dagen zonder God

“Kunst is nodig om zoveel mogelijk beelden te creëren. Het brengt ons dichter bij de werkelijkheid, die niet in één beeld te vangen is. Het is nodig omdat wij lijden aan beeldarmoede. Wij denken: dit is zus en dat is zo, dit is mooi en dat is lelijk, dit is van God en dat niet….

Eierenverkoopactie Diaconie tijdens vastentijd

Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk in Beiroet, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs,werkloosheid, armoede en geweld  ontnemen jongeren – Syrische vluchtelingen, maar ook Libanese jeugd,- elk perspectief op een betere toekomst. Jongerencentrum Manara in Beiroet vangt ieder jaar duizend kwetsbare tieners…

7 mei gezamenlijke kerkdienst met Het Zonnehuis

In mei 2019 is er voor het laatst een gezamenlijke dienst met het Zonnehuis geweest. De Corona pandemie was hier de oorzaak van. Nu de kerkdiensten zowel in het Zonnehuis als in de Open Kring al weer een tijdje gehouden worden, worden ook de jaarlijkse gezamenlijke diensten  dit jaar weer op gestart. De eerstvolgende gezamenlijke…

Kom ook naar het Open Kring Koor Concert op woensdagavond 27 september!