Actie Kerkbalans start zondag 15 januari

De jaarlijkse actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans.

Wat staat u te wachten : de leden die hebben aangegeven digitaal te geven krijgen een dezer dagen een e mail waarmee ze hun bijdrage voor 2023 kunnen toezeggen.

De andere leden krijgen een envelop in de bus waarmee ze hun bijdrage aan onze kerk kunnen toezeggen. Onze kerk? Ja, want het grootste gedeelte van uw toezegging komt ten goede aan de Open Kring.

Uw envelop wordt niet opgehaald maar u kunt

  • Of de QR code scannen op de achterkant van de brief en meteen betalen
  • Of de brief invullen en versturen naar het Kerkelijk Bureau
  • Of de brief invullen en de envelop brengen naar uw contact persoon . De naam van uw contact persoon staat vermeld op de groen kaart die bijgevoegd is.

Als er nog vragen zijn kunt u altijd bij ons terecht.

Andre Wagenaar, tel. 038 4201080

Fred Ridderbos, tel. 038 4547845

Wij hopen op een goed verloop van de actie en een mooie opbrengst.

Meer nieuws

nieuws

Kinderkerstfeest 24 december 19.00 uur

Vanaf 19.00 uur wordt het Open Kring Kinderkerstfeest uitgezonden via ons YouTubekanaal. Het kerstverhaal wordt op een andere manier verteld dan jullie gewend zijn. Het wordt goed en leuk!  Deze online Kinderkerstviering is mogelijk gemaakt door: Saar, Tijs, Fleur, Emma, Sem, Aniek, Leonie, Bente, Rune, Cor, Eric, Geertje, Helga, Ariëtte, Gerlinde, Marieke, Bettine en Niels….

7 mei gezamenlijke kerkdienst met Het Zonnehuis

In mei 2019 is er voor het laatst een gezamenlijke dienst met het Zonnehuis geweest. De Corona pandemie was hier de oorzaak van. Nu de kerkdiensten zowel in het Zonnehuis als in de Open Kring al weer een tijdje gehouden worden, worden ook de jaarlijkse gezamenlijke diensten  dit jaar weer op gestart. De eerstvolgende gezamenlijke…

Verslag gemeenteavond 9 juni

Op donderdag 9 juni was er een gemeenteavond voor de gemeenteleden van de Open Kring. Verschillende onderwerpen werden deze avond besproken, ondermeer de samenwerking met de Stinskerk, de resultaten van actie Kerkbalan, taakdragerschap binnen de Open Kring en de toekomst van het wijkblad. Daarna gingen we met elkaar in gesprek over een aantal vragen. Hieronder…

Kom ook naar het Open Kring Koor Concert op woensdagavond 27 september!